4
  • 討論區 > Unde e iubirea...
  • 顯示模式:

2009年2月22日 13:15 Unde e iubirea... (60 個評論)

valentin77

Unde e iubirea...

O cautam cu mult entuziasm, la inceput cel putin, apoi cu nerabdare, apoi cu atentie sporita, cu incapatanare si indarjire, iar in cele din urma cu mult calm si nesfarsita rabdare. Ne asteptam sa o aflam in persoana unui ilustru necunoscut, intalnit la o petrecere oarecare sau in casa unor prieteni, la noul loc de munca sau intr-o excursie organizata, in metrou sau pe strada, intr-o statie de autobuz sau la intrarea intr-un magazin.

Sunt zile cand ne intrebam daca nu cumva se afla departe, undeva la capatul lumii si ne rugam sa se intample o minune, sa ajunga pana la noi inainte de a fi prea tarziu. Ne imaginam diferite scenarii, originale sau preluari din filme de dragoste ori din romanele citite. Petrecem multa vreme visand cu ochii deschisi sau urmarindu-i cu privirea si cu gandul pe cei care ies in evidenta prin aspectul lor placut ori prin atitudine.

Ne facem planuri mai mult sau mai putin realiste, dam acatiste, ne punem aceeasi dorinta in mod repetat, privind la stele cazatoare, ne rugam la toti sfintii in speranta ca vom avea un destin bun pana la urma, ca vom intalni acea persoana speciala care sa ne convinga ca a meritat asteptarea. Singurul lucru pe care omitem sa-l facem este sa privim cu atentie la cei din jurul nostru, la cei pe care ii cunoastem atat de bine incat socotim ca nu mai prezinta niciun interes: la prietenii de-o viata, la colegi, la vecini, la cei mai buni prieteni ai prietenilor nostri...

Ii taiem din start de pe lista, ca si cand in dreptul lor lucrurile sunt foarte clare si nu exista nicio sansa. Uitam de fiecare data ca viata are darul de a ne rezerva o multime de surprize din cele mai ciudate. De exemplu, sa descoperim ca mult-cautata sau asteptata iubire se afla chiar aici, la un pas de noi.

2009年6月1日 20:24Re: Unde e iubirea...

structurilaura
Lilia 35, Iasi, 羅馬尼亞
La cat de multe lucuri minunate am tot citit aici despre iubire vorbele mele parca sunt mici dar nu neinsemnate!De cand ma stiu citesc, aud despre iubire dar parca ce simti cu adevarat nu se poate asterne pe hartie.Si in fiecare zi mai invatam cate ceva si parca tot nu e deajuns in a invata ce este iubirea!Ne trecem mainile prin par sau palmele pe fruntea plina de atatea ganduri dar numai sufletul e cel ce in simtiri poate sa stie cum e cand iubesti din toate adancurile firi tale!Ma regasesc in multele descrieri in altele invat sa pasesc, curaj sa daruiesc inca pe-atata..atunci cand simt ca iubesc...Cand trupul ti-a patruns de acest sentiment si mintea nu e obosita cand simte asa..pasesti prin alte universuri si parca vrei sa strigi lumii intregi ce frumoas este cand iubesti! E cel mai minunat sentiment care te poate implini!Mereu mai trebuie sa ne reimprospatam gandurile pentru a nu deveni trufasi si de a invata a darui cand simtim asa din toata iunima, caci mesaje multe aduce cu ea, acest sentiment...Doar ce am fast patrunsi odata de el, nu mai putem scapa!Il vom simti mereu, caci gustam din cupa sa!

2009年6月2日 3:43Re: Re: Unde e iubirea...

valentin77
valentyn 高級會員 已驗証的會員 32, Bucharest, 羅馬尼亞
..sa darui totul ,sa sacrifici totul fara speranta de rasplata...asta inseamna iubire...

2009年2月22日 17:9Re: Unde e iubirea...

doina970
Doina™ 高級會員 已驗証的會員 39, the only truth who don't kill me make me stronger, 羅馬尼亞
E duminica. Sunt trista si daca ies pe balcon nu vad niciun cunoscut. Paradoxal,daca as fi iesit ...cand eram .....,sigur as fi vazut pe cineva cunoscut. E ciudat cum oamenii vin si pleaca! E ciudat cum te iubesc! De ce te iubesc? Imi aduc aminte amuzata cat mi-a luat pana sa pot recunoaste ca te iubesc. Se pare ca mi-a luat mult mai multe pana sa recunosc ca tu nu ma vei iubi niciodata!

doinatn

Nu se mai pune accentual pe ceea ce simti.
Mai intai se combina lumea , eventual si dupa criterii materiale apoi ... daca iese ceva bine daca nu.. are balta peste!

2009年2月22日 17:22Re: Re: Unde e iubirea...

valentin77
Iubirea adevarata...

A iubi este insasi legea vietii, este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca invatam plini de iubire (cu pasiune) vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund ca al unui copil.

Daca vom gandi atunci cand suntem plini de iubire, gandurile noastre vor capata profunzime si stralucire. Gandurile care se cladesc prin iubire vor fi mai luminoase decat razele soarelui si mai patrunzatoare decat sagetile lui Arjuna. Toate acestea si multe altele apara atunci cand iubirea este prezenta in fiinta noastra. A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.

Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practci ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina. Cei mai multi se plang ca nu sunt iubiti.

Multi imi spun: \"L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii\". Dar daca l- ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat. Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa. Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine.

Si, asa cum se intampla in lumea spirituala, plina de paradoxuri,. abia atunci cand vom uita de sine vom incepe sa ne reamintim de SINE. Atat timp cat tu ceri ceva in schimbul iubirii tale, inseamna ca nu ti- ai depasit egoul. Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat? Atata timp cat suntem egotici, iubirea noastra nu este iubire.
Este altceva ce seamna cu iubirea, dar nu este iubire. Poate fi atractie sexuala, poate fi mila, poate fi respect, poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat, dar nu este iubire. Pe toate acestea, noi le numim iubire, dar ele nu sunt altceva decat reflexe limitate ale iubirii nelimitate. Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit.
N-o mai intalnim nici in filme (nici macar in filmele de desene animate). Dar atata timp cat cineva o mai pomeneste si isi doreste din toata inima sa o manifeste, mai exista o speranta ca ea sa renasca. Iubiti-va din toata inima pe voi insiva si nu va fie rusine de aceasta iubire. Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii. \"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insutui\", dar cum sa-ti iubesti aproapele cand tu nu te iubesti pe tine insuti?
Asa cum te ingrijesti de propria ta viata, ingrijeste-te de viata tuturor si atunci viata ta va capata o dimensiune sublima.
Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in voi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si

Gratia Divina te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, din tot cugetul tau si din tot sufletul tau.

2009年2月23日 4:33Re: Unde e iubirea...

valentin77
Cantul iubirii...

Nu e iubire un cuvant ce in tacere se ineaca,
e numai neputinta de- a impartasi durerea,
nu e iubire privirea ce nu vede,
e numai ceata ce asteapta sa se topeasca in soare;
nu e iubire gandul ce se pierde
in indiferenta asteptare,
precum o umbra ce la panda sta
sa vada daca va mai cadea o stea.
Iubirea este libertatea ce face sa rasara
visul unui ideal in copac cu corole mii,
e inima ce bate in atatea glasuri
si transforma zgomotele in armonii,
e vantul ce duios respira
in pieptul ce se simte sufocat,
e suferinta stinsa intr-un zambet,
daca un prieten stie unde sa gaseasca
picatura de apa pentru gura insetata
intr- un desert al carui nisip te arde,
este izvorul care freamata in maini
si mai prepara o paine a foamei;
dar mai ales este lumina ochilor
in care se oglindesc
adevaratele clipe ale fericirii:
viata setei, a foamei, a iubirii, a pasiunii
cand poate fi traita in modestia
normalitatii...

2009年2月23日 20:6Re: Unde e iubirea...

valentin77
iubeam si lumina crestea
dospind ca o paine,
ce ar fi saturat...
un om
venit de pe drum...
iubeam si lumina ma cuiprindea si ma infasura
pana ce...
nu am mai vazut nimic...

iubeam si ma tineam de ziduri,
orb de atita iubire...
neajutorat si nins de razele albe...

ma impiedicam...
tremurind...
si tinandu-ma de ziduri...
caci nimic nu mai puteam vedea
orbit...
de atita iubire...

stateam pe o piatra...
singur...
ratacit...

si lacrimi mari imi curgeau in poala...
lacrimi aurite...
lacrimi de stele...
lacrimile iubirii...

2009年2月24日 21:51Re:"Spovedanie"

adrifkt
Tataru 25, Timisoara, 羅馬尼亞
Credeam c-ai inteles cat te iubesc !
Covor de sarutari pe buze iti astern si n-am de-ales,
Pentru ca plec si vin dar totul e firesc...
Credeam c-o sa-ntelegi cat te iubesc
Cand ma preling prin al tau par senin,
Uitand complet daca am fost sau dac-oi fi....
Da, n-are rost sa-ti spun cat te iubesc!
Oricum nu ma crezi si e firesc
Sa fiu aici si sa iti spun ca ...
Si te-am, si te-am si te-am tot intalnit!
Atunci, in alte vieti, tu oare m-ai iubit?
Nu-mi spune ca e nefiresc...
Dar totusi eu iti zic: .....

2009年2月25日 4:25Re: Re:"Spovedanie"

valentin77
Iubirea invinge totul...

Zicala ne duce cu gandul la celebrul poet Vergilius, care spunea ca "Dragostea invinge totul si noi ne lasam invinsi de ea" si se refera la puterea si entuziasmul care ne cuprind cand iubim.

La iubire, ca si la fotbal, se pricepe toata lumea. Toti avem o parere despre ea, o privim sub diferite feluri. Educatia, experientele trecute, mediul, felul de a gandi, toate acestea fac ca fiecare sa aiba o perceptie unica asupra iubirii.

Pentru a intelge iubirea, trebuie in primul rand sa fim plini de iubire. Iubirea nu poate exista ca un monolog, ea fiind un dialog armonios.

Pentru romanticii visatori, iubirea este o forta misterioasa care pune stapanire deodata, pe neasteptate, un sentiment de extaz trait doar o data in viata. Iubirea este o problema care implica doar inima, este ceva care nu poate fi inteles, ci numai trait.

Dragostea este singura cale spre a accede in cunoastere, in aspiratia spre absolut. Atingerea absolutului este fericirea suprema, iubirea capata dimensiuni sacre, energia si forta acestui sentiment pot face "minuni".

Dragostea este singura solutie de supravietuire spirituala care sa invinga timpul si sa eternizeze simtirea umana. Accesul la iubire are valoare suprema, conferind sens profund existentei umane; numai iubirea poate eterniza sufletul omului, pe cand absenta ei l-ar vesteji.

Cu alte cuvinte, iubirea este un sentiment materializat, stare sufleteasca ce capata puteri demiurgice asupra sensibilitatii omului, inaltandu-l in centrul lumii care, la randul ei, se reordoneaza sub forta miraculoasa a celui mai uman sentiment.

A te indragosti poate fi o experienta de o frumusete unica, fara indoiala, sentimentul de iubire fiind incarcat de puritate, de candoare si gingasie, si, altfel spus, "dureros de dulce", dezvaluind trairi nebanuite.

Fiecare cauta acea iubire care depaseste dragostea si ura, fiecare dintre noi este in cautarea iubirii. Daca nu, vom fi lipsiti de cele mai mari bucurii ale vietii, vom fi lipsiti de tot ceea ce este cu adevarat valoros. Pasiunea si forta pe care ni le da iubirea in goana de zi cu zi, ne calauzeste pe cararile adesea intortocheate ale sufletului. Astfel, lumea devine mai stralucitoare, mai plina de culoare, mai calda, mai plina de sens.

Povestile si legendele care ne "hranesc" ne arata ca, pana la urma, dragostea invinge totul... ca un nor care vrea sa-si reverse ploaia, ca o floare care vrea sa-si imprastie parfumul...

2009年2月25日 17:51Re: Unde e iubirea...

valentin77
Iubirea... Poartă către absolut?
E oare logic ce vorbesc?...
Când, doar iubind, devi, din lut
Un lucru supraomenesc...

"Te iubesc...". Așa ți-am spus
Prima oară ...
Amândoi priveam spre apus
Iar tu m-ai sărutat pe-ascuns...

Până și apa lină ce curgea
Alene... Șerpuind hotarul
Parcă vorbind ne îmbia
Să ne uităm amarul...

Să nu gândim la tot ce-a fost,
Decât la ceea ce-o să vină...
Că nu mai are niciun rost...
Doar timpul e de vină!

Acum privim din nou spre-apus
Cu sentiment nepăsător...
Nu mai gândim la ce s-a dus!
Privim spre viitor...

2009年2月27日 4:39Re: Unde e iubirea...

valentin77

2009年2月28日 6:4Re: Unde e iubirea...

reinazul
paloma 108, El cielo azul, 西班牙
M-am pierdut într-un gol imens
Nu ştiu cine sunt, pe strazi mă plimb fără sens
Şi nu pot să cred ca ai plecat cu adevarat
Hai întoarce-te să-ti spun c-am visat

Unde eşti, iubire?
Nu plecă! Am nevoie de tine!
Unde eşti, iubire?
Nu plecă din viaţă mea te rog, nu plecă!

Mă trezesc singura plângând...
Lacrimile m-au trădat şi ele dispărut..
Şi te caut şi încerc să fug de amintiri
Şi aştept să te întorci, ştiu ca ai să vii!

Unde eşti, iubire?
Unde eşti, iubire?

Unde eşti acum? Tu, unde te-ai pierdut?
Spune-mi, n-am ştiut ca iubesc
Nu!
Şi acum platesc!

Unde eşti, iubire?
Unde eşti, iubire?

2009年2月28日 6:52Re: Re: Unde e iubirea...

valentin77
EU NU AM UITAT PRIMA IUBIRE...

Eu n-am uitat prima mea iubire
era-ntr-o toamna cu cerul luminat
paseam prin covorul de frunze ,
iar dragostea curata ne-ndeparta de pacat .

Plutea miros de fum si iasomie ,
iar luna ne canta de sub copac

vroiai sa pleci , nu te-am lasat
caci destinul a vrut sa fi cu mine

Si ne-am iubit prea mult ,
dar mai apoi inimile s-au uitat .
Luna prea mult pentru noi a cantat
pana cand duhul si-a dat .

Si ne-am pierdut prin ceata ,
vantul ne-a indepartat .
De atunci , parca a trecut o viata
dar , totusi , eu nu te-am uitat.